Asian pregnant woman in grey pregnant dress holds hands on her big belly close up on loft concrete wall background.  Concept of healthy pregnant woman, prenant woman's portrait on concrete wall with copy space.

Gravid og barn

Under graviditeten skjer det store forandringer i kroppen på kort tid, blant annet:

– Forandring i kroppsvekt

– Forandring i tyngdepunktet

– Hormonelle forandringer som påvirker muskler og bindevev, gjør disse mykere slik at de kan strekkes mer

– Forandring i bevegelsesmønster, m.m.

Kroppen bruker tid på å venne seg til forandringer, og skjer det for mye på kort tid som den ikke klarer å innrette seg etter kan man få problemer/plager.

Kiropraktoren kan undersøke om funksjonen/bevegelsen i rygg, bekken og resten av bevegelsesapparatet er slik den skal være. Ved unormal funksjon her er det vanskeligere for kroppen å håndtere disse forandringene (og eventuell annen belastning), og plagene kommer lettere.

Behandling hos kiropraktor kan derfor hjelpe deg både med plager som allerede har oppstått og forebygging av plager videre gjennom graviditeten.

 

Kiropraktikk er også trygt for spedbarn og barn. Behandlingen er skånsom og tilpasset hvor de er i utviklingen. Målet med behandling er blant annet å optimalisere funksjon i nerve-, muskel- og skjelettsystemet slik at kroppen har best mulige forutsetninger gjennom utviklingen, og bedre takler påkjenninger gjennom veksten og barndommen.

Opplever du at barnet ditt for eksempel endrer adferd, ikke når milepælene når de burde, eller vegrer seg for bevegelser/uttrykker smerte kan en undersøkelse hos kiropraktor være et godt alternativ.